Koers 1.12 Tielt

28 September 2017

De omloop van de Hoogserlei is met meer dan 100 jaar één van de oudste wielerwedstrijden in het land en is nog steeds een soort van klassieker.
83 renners voor wat geen mooie uitstap zou worden. Traditioneel 5 km richting Egem op een betonweg om dan te draaien en te slingeren op een lange binnenweg om af te sluiten met de klim ter hoogte van het slachthuis op de Hoogserlei.

De wind zat slecht, kortom, hij blaasde constant uit de zijkant en de binnenwegen lagen nat en helemaal in modder. Het was een ware schaatspartij op het lange lint van de ene bocht naar de andere.

Ik kan me goed handhaven en zelfs eens meeschuiven in een eerste waaier na een solo door de centrumstraten in Tielt. Altijd leuk, want het is leuk om te zien hoeveel volk deze wedstrijd nog naar het centrum lokt.

Halfweg koers ga ik bijna onderuit in een bocht na een slipper van mijn voorwiel. Ik kan maar nipt rechtblijven. Ik heb het nog niet direct door, maar uiteindelijk bleek dat ik met een leegloper zat. Ik zou zeggen jammer, maar in dit geval was deze modderduivel misschien blij dat ik mij mocht gaan douchen.

Bedankt aan Mario de Poortere voor de foto.