Koers 1.12 Tielt

04 October 2018

Gisteren stond terug de eerste koers op het programma. Amper 500km op de teller de laatste maand en daarvoor ook nog een maand met zo goed als niks, maar in de dikke 3 weken dat ik terug bezig ben, voel ik de conditie constant toenemen.

Ik wil persé nog een paar koersen proberen te rijden alvorens de winter in te gaan. Dat is niet alleen goed voor het zelfvertrouwen naar volgend seizoen toe, maar het zal me ook nog wat extra kracht geven voor de eerste crossduathlons deze winter. We doen het graag op de harde manier. Zo lang mogelijk aanpikken en zien waar we stranden.

Klassieker

 

De Omloop van de Hoogserlei in Tielt is met zijn meer dan 100 edities en 2000€ prijzengeld een echte klassieker. Er is altijd een sterke bezetting. Ik had geluk. Door de interclub van Ichtegem die net de dag voordien viel waren er slechts 53 starters en het weer was ideaal voor mijn overlevingstocht. Het voordeel van een sterk deelnemersveld is dat de boel meestal moeilijk uiteen valt. Je mag ook wat vaker achteraan blijven hangen. Er zijn er weinig die gaten laten vallen. Ik heb eigenlijk vrij weinig moeite om uit te rijden, maar kom massa's kracht te kort om zelfs maar eens te proberen mee te springen. Maar gewoon meerijden was ook al genieten in dit mooie weer en met de massale publieke opkomst. Het was weer genieten.

Ik eindig als 1 van de laatste op plaats 36 van de 53. Zondag staat de crossduathlon in Zegerscappel op het programma. Dank aan Martine Verfaille en Kiwhee voor de foto's.