Koers EDH Besonrieux ( B-categorie )

06 September 2020

In Besonrieux kregen we een mooie glooiende omloop voorgeschoteld waar Yannis al een flink stuk meer in zijn sas was tussen de iets zwaardere oudjes.
Ikzelf geniet er ook van. Ik kan constant aanvallen en meespringen. Yannis houdt stand in het peloton terwijl ik met 6 in de tegenaanval trek op 2 koplopers.
Helaas worden we gedubbeld door de A-renners, waar de B-renners bij aanpikken. Op zich niet eerlijk, maar soit, we zijn blij dat we kunnen rijden.
Yannis moet in een van die laatste ronden lossen omdat het tempo van de A's die eigenlijk een elite koers was, te hoog was. Toch zal hij zijn volledige 84km kunnen uitrijden aan net geen 40km/u gemiddeld.

Ook wij vooraan worden nog door renners opgeraapt en kunnen daardoor ook nog die 2 koplopers oprapen. We spurten met 13 en ik kan een mooie 4de plaats pakken.

Ook geef ik graag nog mee dat we vrijdag een 3000m test hadden bij onze atletiek club AB Marke. Ikzelf liep een flink stuk beter dan verwacht 11min13. Yannis toont opnieuw een grote progressie en kan afklokken op 10min15.