Koers Master B Cras - Avernas

04 July 2021

Sedert dit jaar heb ik geen EZC vergunning meer, maar eentje van Master B. Dit is een licentie voor renners van 45 tot 55 jaar.
Daardoor mag ik nu heel wat meer wedstrijden mee doen. Ik zal ook nog in elite zonder contract wedstrijden te zien zijn, maar dit zal me altijd een kleine meerprijs kosten.

Zondag stond ik voor het eerst aan de start van zo'n master B wedstrijd. 29 'oudjes' stonden aan de start, waarvan ik nog één van de jongste ben.
We hadden geluk, de ergste stortbuien leken gepasseerd en de stormwind leek wat te gaan liggen daar in het open Haspengouw.

De jongere masters van 35 tot 44 jaar waren 1 minuut voor ons gestart. De golvende omloop in de wind was er eentje waar ik me snel thuis voelde. Het is echt tof om eens niet achteraan te moeten zitten skarten. In de 2de ronde kon ik met 4 wegrijden en al snel haalden we het volledige peloton van de Masters A in. Jammer, want zo konden heel wat renners terugkeren. Ook de wedstrijd veranderde compleet. Het was nu toch wat meer wringen en goed opletten naar het kleur van de rugnummers.

Ik kan ontelbare keren mee demarreren. Maar uiteindelijk zouden er vier wegrijden met 1 master B. Dedjuu. Wij stevenen af op een massaspurt. Om van het gewring verlost te zijn ga ik als eerste de laatste bocht in en ik kan nog als 6de master B afkloppen. Daar heb ik echt eens van genoten. Het is leuk om je weer eens coureur te voelen en koers te kunnen maken.