MTB XC Battice CUP5

13 September 2020

In deze COVID tijden mogen we blij zijn dat er wedstrijden georganiseerd worden. Die CUP5 XC wedstrijden in de provincie Luik zijn nu al aan hun 3de manche toe. Voor ons was het de 2de deelname.

Het parcour was blijkbaar niet hetzelfde zoals de andere jaren, maar iets wat eerder snel samengeflanst was. Een circuit van 3km door een vlakke weide. De nachtmerrie voor iedere MTB'er, maar een droom voor mij. Gelukkig had ik mijn Niner (strandfiets) mee, die zou hier volledig tot zijn recht komen.

Door de voorinschrijvingen waarbij het aantal deelnemers beperkt is tot 50, is dit het soort wedstrijden waar ik mij in jeun. Yannis zou starten bij de U17 en die startten één ronde achter ons. Wij moesten 9 ronden afleggen.

Een 36-tal renners bij mij en een 8-tal bij Yannis. Ik schiet als laatste uit de startblokken. Dat kon geen kwaad. Het parcour was breed genoeg om in te halen. Ik voel me direct goed en kan alle renners die lossen gemakkelijk inhalen en het gat naar de kop dichten. Al snel vormt zich een peletonnetje van 13 man, waarbij het voor mij eigenlijk wel wat te traag gaat.Ik probeer enkele keren te ontsnappen maar tevergeefs.

Uiteindelijk zou de groep uitdunnen tot 8 om een spetterende finale in de laatste 2 ronden te hebben, waarna ik 6de wordt en 3de 40+. Wat een verschil met de wedstrijd in Bilstain, waar ik zelfs gedubbeld werd.

Ook Yannis deed het heel goed en behaalde een mooie 3de plaats. 2 keer podium dus.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114