Parkours 10km Stratenloop Oekene

20 October 2018

Geen Reuzen van Wetteren voor mij dit weekend. Daarvoor ben ik absoluut niet voldoende getraind. Er zal trouwens dit najaar, om diezelfde reden, geen enkele lange duathlon op het programma staan. Het ganse najaar zal in het teken van de wederopbouw staan. En dat er werk is aan deze wederopbouw zal onder andere uit deze jogging blijken.

Ik doe normaal eigenlijk bijna nooit geen stratenlopen, maar deze is voor het goede doel en georganiseerd door familieleden. Ik weet dat de conditie niet goed is en wist absoluut niet wat te verwachten. Ik zou proberen rond de 14km/u te starten, maar mijn 13 jarige zoon Yannis gooide een beetje roet in het eten. Die startte iets sneller dan mij en ik liet er mij ook aan vangen, waardoor ik de eerste km al aan 15km/u liep, maar daarna viel ik wat terug op een dikke 14km/u. Ik zou finishen in 42min en Yannis in 44min50 op een vlakke 10km. Ik denk wel dat ik er het beste uitgehaald heb, maar die 42 min is echt een keiharde confrontatie. 2min30 trager dan 2 jaar terug en toen had ik al 's morgens 90km gebiked.

We zijn weer gemotiveerd om verder de draad op te nemen en verder te werken. Al is het maar om mijn zoon nog een jaartje af te houden.