Profkoers Zwevezele

10 October 2014

Ik kom altijd graag terug naar de gemeente, waar ik tot mijn 16de opgroeide. Bovendien was het mooi weer en er heerste een leuke ambiance om het seizoen af te sluiten. Na een week heropbouwen, na een periode van ziekte had ik eindelijk de goede benen teruggevonden.

Het 130-tal renners tellende peloton ging vaak voor lange tijd op de kant, maar ik kon me redelijk makkelijk handhaven, weliswaar te veel achterin. Daarom heb ik nooit de ontsnapping met een 29-tal renners zien tot stand komen. Vrij snel laat het uitgebluste en ongemotiveerde peloton begaan. Tot mijn verrassing neemt geen enkele ploeg zijn verantwoordelijkheid om de kopgroep terug te halen. Ik vind het spijtig zo het seizoen te moeten eindigen, want ik voel me echt goed. Ik besluit me dan maar nog eens goed leeg te rijden alvorens de fiets aan de haak te hangen. Ik zet de ene demarrage na de andere en rijd enkele keren helemaal alleen voor het peloton uit, wat in een profkoers toch altijd wel eens leuk is. Ik eindig uiteindelijk 39ste en tevreden dat ik met goede benen seizoen 2014 kan afsluiten. Ik kijk er nu zeker naar uit om tijdens de winter een stap vooruit te zetten en zo hopelijk een super 2015 te kunnen rijden. Ik geloof er echt in dat mijn beste jaren nog moeten komen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114