Tour de Wallonie Etappe 1 Les Waleffes

30 July 2021

Ik keek echt uit naar de Tour de Wallonie. Het is lang geleden dat ik nog eens zo'n koersen heb kunnen rijden. Bij de EZC kan ik al lang niet meer koersen in de Ardennen, maar bij de amateurs en masters moet dit nog wel lukken.

Het is toch wel een ontgoocheling als ik bij de start zie dat ze toch een 40-50-tal elite renners hebben toegelaten, met renners uit 10 verschillende landen. Maar ik begrijp het zeker dat de organisatie graag een compleet peloton heeft.

De eerste rit in Rochefort is door de overstromingen vervangen door een koers over ronden aan het prachtig Kasteel van Les Waleffes in Haspengouw.
Koers in Haspengouw met een sterk wind is nooit een cadeau. De omloop was telkens 5km wind tegen op een smalle weg en 5km wind mee op een grote golvennde weg.

Tot mijn verbazing kan ik telkens heel goed mee koersen voorin. Het is waarschijnlijk niet gemakkelijk om op te schuiven en ik laat me nooit terugdringen. Hoe meer de koers vordert kan ik zelfs meer en meer mee aanvallen. Ik beleef nog eens een dag uit mijn goede jaren.

Uiteindelijk zou 10 man voorop geraken. In de laatste ronde kan ikzelf na nog eens goed door de muur te gaan op een kleine helling nipt aansluiten bij een 2de groep.
We zouden nog naderen tot op 29sec van de leiders en 40sec voor het peloton nemen. Ik mik een beetje op de spurt, want er was 1 master B bij. Ik spurt mij als een gek naar de 15de plaats en denk dat de paarse trui voor 1ste 45+ binnen is, maar helaas was er nog eentje mee in de kopgroep. Een klein beetje ontgoocheling dus, maar ik ben toch super content met deze uitslag van 15de op 175 en de manier waarop ik die behaald heb.

We zijn nu benieuwd hoe we de volgende dagen stand gaan houden met echte hellingen in het parcour.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114