Triathlon De Haan (drafting)

24 March 2018

Ik deed deze week echt een superweek qua training. De laatste trainingsweek voor mijn eerste doel volgende week verliep echt volledig volgens plan. In 5 dagen liep 63km, fietste een dikke 300km en zwom 5500m. Ik was benieuwd hoeveel energie ik nog over zou hebben in De Haan, waar ik vooral in het lopen nog eens goed wou doorgaan.

De start was een beetje een ontgoocheling. Na 500m zwemmen, tikte ik met 7m57, 9 sec trager aan dan vorig jaar. Ik weet wel dat ik absoluut niet fris was, maar toch. Ik heb de laatste weken echt het gevoel heel makkelijk te zwemmen, maar de overmoed was iets te groot. Na 150m zat ik al tegen mijn limieten en ik vrees dat ik daarna veel verval kende.

Na een kleine training van 45km, mocht ik iets na 15u als 87ste beginnen met fietsen. 30km fietsen, stayeren toegelaten op een vlak parcour met weinig wind. Niks van schifting. Heel snel klitten grote groepen samen en er valt heel weinig aan te doen. Ik probeer af en toe iets op touw te zetten, want ik heb echt super benen, maar niets lukt en ik moet een beetje gelaten het lopen afwachten. Men weet het natuurlijk altijd op voorhand als je deelneemt aan een stayerwedstrijd, maar het blijft toch altijd een dubbel gevoel.

Met een 15-tal man zouden we de wissel induiken. Ik ben amper posities opgeschoven, maar voor een keer kan ook ik nog met frisse benen beginnen lopen. Ik kan ook nog eens heel diep gaan en loop de 8,7km aan 4min05/km en kan als 47ste finishen op 200 man als 5de vet A. Toch een pijnlijk gegeven is dat ik in alle 3 mijn disciplines beter ben dan vorig jaar en toch 18 plaatsen verder zit.

Nu een weekje taperen en hopelijk kan ik volgend weekend in Grand - Halleux de vruchten plukken van mijn werk.

Dank aan Carine Janseune voor de foto.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114