Veldloop vrije sporters Marke

11 November 2019

Maandag stond opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal nu bij mijn nieuwe Atletiekclub Marke, waar ik sedert de verhuis toffe loopkameraden heb opgedaan.

Normaal zou ik in de voormiddag nog een duurrit gedaan hebben, maar ik heb de ganse voormiddag werk gehad om alle fietsen na de crossduathlon in Ruddervoorde weer op orde te stellen.
De wedstrijd in Ruddervoorde was bovendien behoorlijk veeleisend geweest voor het lichaam, waardoor Emma en Yannis al forfait gaven voor de veldloop.

Ik trok dus stressloos en met nog vrij frisse benen naar de veldloop. Veel tijd voor opwarming was er niet, die tijdschema's bij de vrije sporters, ik geraak er nog altijd niet goed aan uit.
We stonden met 23 atleten aan de start bij de veteranen 1 voor 4500m. Eentje meer dan vorig jaar en bijna allemaal dezelfde gezichten. Het is een klein maar gezellig wereldje bij die vrije sporters. Alles doet wat pijn door de vele schuifpartijen gisteren, ik heb er eerlijk gezegd niet zo veel zin in.

In tegenstelling tot vorig jaar vertrok ik nu wel supersnel, waardoor ik op de eerste smalle passages niet gehinderd word. 200m spurten en dan proberen herstellen. Ik draai als achtste in en zit boven mijn niveau. Ik voel wat mensen die me op de hielen zitten en ik laat ze begaan om dan mijn wedstrijd zelf op te bouwen vanaf plaats 11. De snelheidstrainingen op die piste daar in Marke renderen duidelijk en ik loop echt goed. De duathlon van gisteren, ik voel er precies niet veel meer van. Ik denk zelfs dat ik beter loop dan gisteren. Uiteindelijk zou ik 9de finishen op 23. Vorig jaar was dat 13de op 22 en ik liep ook een iets scherpere tijd op een omloop die iets langer was. Voor wat het waard is, zijn dit toch geen slechte tekenen.