VTT Chrono 45km Hollain

01 November 2018

De trailrun van vorig weekend liet serieus zijn sporen na. Alhoewel ik maandag en dinsdag 2 keer per dag probeerde te sporten en los te geraken moest ik woensdag toch de intervaltraining met IVAC laten schieten. De benen waren nog steeds stokstijf en ik was doodmoe.

Toch trok ik donderdag naar de chrono in Antoing. Niet direct om er een prestatie neer te zetten, maar gewoon omdat ik zin had in eens iets anders. Het was trouwens al van in 2002 geleden dat ik daar nog eens naar toe ging en bij de organisatoren zijn redelijk veel oude bekenden voor mij. Bedoeling was om eens 45km goed door te rijden en daarna nog een beetje los te lopen in een andere omgeving.

Ik startte als voorlaatste. Niet zo'n goede tactiek, want de meeste chronorijders proberen altijd zo vroeg mogelijk te starten om zo niet te veel gehinderd te zijn door toertochtrijders.

Ik krijg er een parcour echt op de maat van mij en mijn Fury voorgeschoteld. Amper hoogtemeters en veel lange rechte stukken op de macht. Ik maak amper fouten en krijg ook geen inzinking. Ik genoot er echt van. Ik wist dat ik goed bezig was, maar het was toch een leuke verrassing dat ik net met 10 sec. voorsprong de snelste tijd had. 

Achteraf gezien toch niet zo'n slechte prestatie. Ik hoorde achteraf dat mijn eerste achtervolgers een ploegentijdrit met 4 deden en daarachter ook nog eens een team met 3. Bovendien was de wind serieus opgekomen gedurende de voormiddag. Met een gemiddelde van tegen de 28km/u speelt dat toch al serieus mee. Ik werd 2 keer serieus opgehouden door TT rijders die op een steile singletrack letterlijk dwars over het pad lagen, maar aan de andere kant had ik wel overal een mooi uitgereden track om te volgen.

Ik weet niet of het nu een voor- of een nadeel was, maar gelijk hoe, gezien de kleine tijdsverschillen, heb ik zeker en vast geluk gehad. Maar zo'n overwinning doet altijd deugd en in tijden van aanmodderen en vechten om er weer wat bovenop te komen, doet dit heel erg deugd.