Wallonie Tour Elite 3 + Masters ( 4 etappes )

12 August 2022

Ik was toch wel wat nerveus voor deze wedstrijd maar ik keek er toch naar uit.

Een uitzonderlijke gelegenheid om mij nog eens echt coureur te voelen zoals in de jonge jaren. Deze ronde is trouwens een heel goede organisatie met massa's signaalgevers en politiebegeleiding.

Maar ik ben nog moe na de vakantie. De warmte blijft ook maar doorwegen en de eerste looptrainingen blijven ook heel lang hangen. Het lukt allemaal niet zo goed.

Ik weet nu wel dat ik bij de Masters B die zullen strijden voor de paarse trui bij de beteren ben, maar in deze wedstrijd moeten we toch de koers kunnen uitrijden en dus de jonge gasten volgen bergop. Nooit echt mijn specialiteit geweest.

De eerste rit bezorgde al wat stress met maar liefst 6 GPM's waarvan 3 in de eerste 30km.

Etappe 1: Rochefort - Rochefort

Elke dag slechts een kleine 100 renners aan de start, waarvan een 11-tal zullen meedingen voor de paarse trui. De hitte is onverbiddelijk. Ik zit helemaal voorin in de eerste klim, maar lig er al bijna af. Iedereen blijft maar uit mijn wiel springen. Deze klim moeten we in de plaatselijke ronden nog 3 keer doen; Pffff.

Gelukkig komt alles weer samen. Ikzelf kom ook meer en meer in mijn sas.

In de plaatselijke ronden laat ik mij wat in slaap wiegen of is het eerder schrik voor die  helling, maar er rijdt een 20-tal man vrij sullig weg en dit zou de definitieve ontsnapping zijn. Daar moest ik bij geweest zijn.

De eerste master B was wel mee. Ikzelf zou binnenkomen met nog 2 masters B in een volgende groep. Een constante in de komende etappes. Ik werd 40ste. We waren nog met een 50-tal, dus op zich ben ik toch content er nog bij te zijn.

 

Etappe 2: Tijdrit Mettet 6km

Ik rijd een vrij goede tijdrit met een 35ste plaats. Mijn naaste concurrenten rijden enkele luttele seconden sneller. Maar ik weet dat die 2 normaaal ook buiten mijn bereik liggen.

Etappe 3: Bioul - Bioul

In deze rit leer ik toch wel een mooie maar voor mij minder bekende regio kennen. 

3 ronden van 25km met telkens een heel lange klim uit de Molignée vallei. Waar het boven vooral wind in de rug is en héél heet opnieuw.

Ik heb deze keer wel goede benen. Zo'n tijdritje in de ochtend doet me blijkbaar deugd.

Ik kan goed mee koersen maar op de klim zit ik telkens net tussen de beste 20-25 en de rest.

Alles komt iedere keer samen en ik kan volledig uitgerust opnieuw aan de klim beginnen.

Maar in de laatste klim is het opnieuw van dat. Het peloton is al serieus uitgedund, maar ik mis heel nipt opnieuw die eerste 20.

Gewoon niet goed genoeg. Met een klein peloton spurt ik me 35ste.

Etappe 4: Fernelmont - Fernelmont

Slecht 1 helling vandaag vanuit Marche Les Dames uit de Maasvallei. Niets onoverwinnelijk en voor de rest een golvende omloop in de wind.

Ik was nog niet moe en zou me toch eens weren en hopelijk mee kunnen gaan in een ontsnapping. Dit moet toch kunnen.

Gelukkig ben ik heel attent, want dit werd warempel een waaieretappe. Zoals een Luxemburgs renners zei:"Het is gelijk koersen in de Moeren".

Onderweg vliegt wel wat volk overboord maar aan deze waanzinnig snelheden wegrijden is onmogelijk.

Met een gemiddelde van 45km/u spurten we nog met een ruime groep voor plaats 5.

Ik word 33ste en dit is tevens mijn plaats in de eindranking.

Ik word ook 4de master B.

 

 

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114